LAHJAPUISTA KASVAA MIETTEIDEN METSÄ

Metsä on kuin kirja sammalkantinen, tarinoita kasvaa varteen polkujen...

-Pikkumetsän aapinen, WSOY-

Metsäpyhättö nimeltään Mietteiden Metsä kasvaa Panamassa sademetsän puista, joita ihmiset antavat lahjaksi toisilleen tai itselleen. Kunkin Lahjapuun vieressä on mietelmä, jonka puun antaja haluaa omistaa lahjapuun omistajalle tai maailmalle.

Tropiikissa puut kasvavat nopeasti. Mietteiden Metsän ensinmäiset puut on istutettu vuonna 2008. Vuosien kuluessa Lahjapuista ajatuksineen on alkanut kasvaa kaunis Mietteiden Metsä. Ensinmäisinä vuosina istutetut Lahjapuut kukkivat ja kantavat hedelmiä.

SUOMALAISET LAHJAPUIDEN HOITAJINA JA MIETTEIDEN METSÄN VAALIJOINA

Olemme Hannu Hietavirta ja Tarja Soini-Hietavirta. Forest Generation S.A on perheyrityksemme ja omistaa Lahjapuun ja Miettiden Metsän maa-alueen Panamassa.

Istutamme itse Lahjapuut ja hoidamme ja huolehdimme että pienistä istutetuista Lahjapuidenne taimista kasvaa kauniita voimakkaita sademetsän puita.

Nykyisen Mietteiden Metsän koko on 250 ha ja se sijaitsee Mamoni-joen laaksossa noin 50 km Panaman pääkaupungista itään.

Mietteiden Metsän alue koostuu kolmesta osasta: entisestä hakatusta metsämaasta, jota metsitetään kauniiksi lahjapuista sekä mietteistä muotoutuvaksi metsäpyhätöksi, Forest Generationin erityispuu viljelmä metsitysalueista ja alueen pienistä jäljellä olevista upeista sademetsäsaarekkeista.LAHJAPUUSI SUOJELEE LUONTOA:

Tiesitkö että yksi istuttamasi suurikokoisen sademetsäpuu lajin puu Mietteiden Metsässä neutraloi 10000kg hiilidioksidia ilmakehästä keskimääräisen 400 vuoden eliniän aikanaan. Tämä yhden puun neutraloima hiilidioksidin määrä vastaa keskimääräisiä yhden ihmisen aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä yhden vuoden aikana. Lisäksi istuttamalla lahjapuun vaikutat positiivisesti alueen biodiversiteettiin ja suojelet uhanalaisia sademetsän puulajeja.MIETTEIDEN METSÄ OSANA KESKI-AMERIKAN EKOLOGISTA KÄYTÄVÄÄ

Lähivuosien kuluessa istutetut lahjapuualueet sulautuvat nyt olemassaoleviin sademetsäsaarekkeisiin muodostaen yhtenäisiä metsäalueita ja tärkeitä kulkuväyliä alueen eläimille.

Mietteiden Metsä on yhteydessä ikimetsävyohykkeeseen, joka rajoittuu intiaaniheimojen hallinnoimaan Kuna Yala provinssiin ja Karibianmereen. Tämä vyöhyke on tärkeä osa koko Panaman läpi kulkevaa Keski-Amerikan ekologista käytävää ja sen kasvisto ja eläimistö on erittäin runsasta. Kun Mietteiden Metsä kasvaa, se yhtyy entistä selkeämmin tähän laajempaan alueeseen. Mietteiden Metsän lahjapuu valikoima on valittu siten, että se houkuttelee alueen eläimiä.

TYÖTÄ JA HYVINVOINTIA PAIKALLISILLE ASUKKAILLE

Mietteiden Metsän istuttaminen ja hoito sekä tulevaisuudessa majoituspalvelu tarjoavat aivan uudenlaisia työmahdollisuuksia läheisen köyhän Chararé-kylän asukkaille. Kyläläiset elävät tälla hetkellä pääosin kaskiviljelystä sekä keräillen ja metsästäen. Sen lisäksi, etta metsäpuisto itsessään eheyttää luontoa ja tarjoaa työtä, Forest Generationin toiminta vaikuttaa myös epäsuorasti vähentäen metsien kaskeamista ja metsästystä metsäpuistoon rajoittuvilla alueilla. Täydessä laajuudessaan Forest Generation pystyy tarjoamaan kylän jokaiselle perhekunnalle ainakin yhden työpaikan metsänhoidon ja ekoturismin piirissä, unohtamatta kipeästi kaivattuja jatkokouluttautumismahdollisuuksia.

MIETTEIDEN METSÄ ON LUONNON HELMI NIILLE, JOTKA RAKASTAVAT KAUNIITA JA AITOJA ASIOITA

Mietteiden Metsän sydämen muodostaa avara laakso sekä sitä ympäröivät harjanteet ja korkeat kukkulat. Sieltä avautuvat henkeäsalpaavat näköalat aina Tyynelle Valtamerelle saakka. Mietteiden Metsän läpi soljuu smaragdinvihreä ja kristallinkirkas, noin 25 metriä leveä, Mamoni-joki hiekkarantaisine suvantoineen ja upeine putouksineen. Lisäksi Mietteiden Metsässä on kolme kirkasvetistä lähteistä syntyvää isoa puroa, joissa on useita kauniita vesiputouksia. Korkeimmat näistä ovat Salto de Rana- putous (8 m) sekä El Barranco (16 m).

Mietteiden Metsässä on paljon polkuja. Poluilla kulkien voi tavata omia kukoistavia puitaan ja katsella muita Mietteiden Metsän puita. Niiden vierillä olevat mietteet kertovat tarinoitaan ihmisen elämänpolun merkkihetkistä. Sademetsän polulla samoillessasi voit kohdata satoja vuosia vanhoja jättiläispuita ja nähdä, miltä oma puusi tulee näyttämään tulevaisuudessa.

Mietteiden Metsän alkuperäisissä sademetsä saarekkeissa kohtaa jo nyt usein mustia mölyapinoita, kapusiiniapinoita, pikkuruisia tamariiniapinoita, tukaaneja, kolibreja, papukaijoja ja muita värikkäitä tropiikin lintuja. Siellä voi nähdä kauniita trooppisia perhosia kuten suuria sähkönsinisiä morpho perhosia, iguaanoja ja muita liskoja, kilpikonnia ja harvinaisia uhanalaisia Atelopus sammakoita. Sademetsäsaarekkeissa elää myös vyötiäisiä, laiskiaisia, yöapinoita, muurahaiskarhuja, pikkuisia aguteja, taira näätäeläimiä, pieniä valkonenäkarhuja ja pekari villisikoja.

KIRJOITA MEILLE!

Kommenttisi, ideasi ja ehdotuksesi ovat meille tärkeitä ja tervetulleita. Voit lähettää sähköpostia myös osoitteeseen: lahjapuu@lahjapuu.com


@@@@@@@@@@@@@@

YHTEYSTIEDOT:

PUHELIN: +507 6780 3508 (soita whatsapp puhelu tai kirjoita meille whatsapp viesti)

SÄHKÖPOSTI: lahjapuu@lahjapuu.com

@@@@@@@@@@@@@@