Kanelipuu

Kanelipuu
Item# Kanelipuu-taidekortti

Lahjan luonne


Kanelipuu -Tuoksuva aarre elamalle ja rakkaudelle-
Kasvitieteellinen nimi: Cinnamomum verum (Lauraceae)

PUU, JOKA MAUSTAA RUUAN JA JUOMAN, SAA IHON JA HIUKSET TUOKSUMAAN, RAKKAUDEN SYTTYMÄÄN, PARANTAA SAIRAUDET JA SAATTOI MUINOIN VAINAJAT HYVÄÄN LEPOON

Kiehtovan ihana kaneli liitetään useinmiten joulunlämpimiin makuihin ja leivonnaisten tuoksuihin. Kaneli on kuitenkin yksi maailman vanhimmista tunnetuista mausteista ja sillä on monimuotoinen ja jännittävä historia. Jo 5000 vuotta sitten arabit toivat kanelia Maustesaariksi kutsumiltaan saarilta ja samoihin aikoihin kanelia käytettiin kiinalaisessa lääketieteessä. Vanhassa Testamentissa kanelia pidetään kultaakin arvokkaampana ja siitä valmistettiin parfyymiä ja ihoöljyjä. Egyptiläiset käyttivät kaneliöljyä balsamointiin. Kaneli on tunnettu voimallisen viettelevistä ominaisuuksistaan. Sanotaan, että kanelitee on lemmenjuomaa, ja että sen nauttijasta tulee sensuelli ja kiihkeä rakastaja.

Kanelipuiden suku koostuu yli 300 lajikkeesta. Kaikista arvokkaimpana ja hienoimpana pidetään Ceylonin saarelta olevaa lajiketta Cinnamomun verum tai Cinnamomun zeylanicum. Kaunis kanelipuu voi kasvaa jopa 20 metriä korkeaksi ja saavuttaa jopa 60 cm rungon halkaisijan. Kanelipuun uudet lehdet ovat kauniin vaaleanpunertavat ja ne muuttuvat vanhetessaan kiiltävän vihreiksi. Kanelipuun lehdet ja sisäkaarna sisältävät runsaasti ihastuttavan tuoksuvaa aromaattista kaneliöljyä. Kanelitangot ja -jauhe on valmistettu kanelipuun nuorten versojen kuivatetusta kuoresta. Kanelipuusta saatava kaneliöljy taas valmistetaan yleensä vihreistä kanelinlehdistä. Lehdistä voi myös valmistaa aisteja hellivää ja lämmittävää kaneliteetä.

KUKAT JA HEDELMÄT

Kanelipuun suloiset valkoiset ja tähtimäiset kukat ovat aluksi kermanvärisiä ja ne muuttuvat vanhetessaan punertaviksi. Kanelin hedelmät ovat pieniä tummanvioletteja kapseleita

PUU HOITAA JA HELLII MONIN TAVOIN

Maustekäytön lisäksi kaneli on vahva terveyttä edistävä yrtti luonnon lääkeaitassa ja sillä on monta rohdoskäyttöä. Kaneli tasoittaa diabeetikoiden verensokeria ja auttaa alentamaan veren rasva- ja kolesterolipitoisuuksia. Kaneli auttaa myös ripuliin, ruuansulatusvaivoihin, oksenteluun ja kuukautisvaivoihin. Kanelia ei pitäisi käyttää raskausaikana, koska se voi käynnistää synnytyksen ennenaikaisesti. Jotkut ihmiset voivat olla myös allergisia kanelille. Kaneli tappaa hiivatulehduksen ja parantaa bakteeritulehduksia. Uskotaan, etta kanelilla on myös syöpää torjuva vaikutus. Kanelista löytyy apua vilustumiseen ja kuumeen alennukseen.
Euro : 199.00
Kanelipuu
@@@@@@@@@@@@@@

YHTEYSTIEDOT:

PUHELIN: +507 6780 3508 (soita whatsapp puhelu tai kirjoita meille whatsapp viesti)

@@@@@@@@@@@@@@