Panamapuu -Perhosten ja kalojen suojelija-

Panamapuu -Perhosten ja kalojen suojelija-
Item# Panamapuu
Euro : 199.00

Lahjan luonne

Panamapuu -Perhosten ja kalojen suojelija-
Kasvitieteellinen nimi: Sterculia apetala (Sterculiaceae)

Panamapuu on kuninkaallisen suuri ja upea puu. Sana panama on intiaanikieltä ja se tarkoittaa perhosten ja kalojen runsautta. Jättiläismäinen Panamapuu kuuluu samaan sukuun Kaakaopuun kanssa. Panamapuu voi kasvaa 40 metriä korkeaksi ja saavuttaa 2 metrin rungon halkaisijan. Panamapuun latvus on hyvin kaunis, leveä ja muodoltaan pyoreä. Panamapuun tunnistaa jo kaukaa sen rungon alaosassa kasvavista kauniista tukipilareista. Panamapuun rungon pinta näyttää sileältä, mutta tuntuu hiekkapaperilta, kun sitä koskettaa. Rungosta valmistetaan kanootteja. Panamapuu on myös haluttu rakennusmateriaali, koska sen kellertävänpunainen puuaines on hyvin kaunista, kestavää ja kovaa.

SULOISET KUKAT, HERKÄT SYDÄMEN MUOTOISET HEDELMÄT

Panamapuu kukkii marraskuusta maaliskuuhun ja kantaa hedelmiä tammikuusta huhtikuuhun. Panamapuun kukat ovat suloisen pieniä, keltaisia kellomaisia kukkia, ja niiden keskustat ovat tummanpunaisia. Kukat kasvavat tertuissa. Hedelmiä kutsutaan kastanjoiksi ja niitä voi syödä keitettynä tai paahdettuna. Niissä on miellyttävä maku, joka on hyvin samanlainen kuin maapähkinässä. Hedelmänkuori on kova ja kauniinmallinen. Hedelmät kasvavat ryppäissä ja vaikuttavat jättimäisiltä apiloilta avautuessaan. Jokainen ”apilan lehdykkä” on muodoltaan sydän. Hedelmän kuoria voi kayttää koriste-esineinä.

PUU HOITAA, KORJAA JA MAUSTAA

Panamapuulla on ihastuttavia lahjoja luonnon lääkekaappiin. Kukista tehty tee lievittää yskänärsytystä ja auttaa unettomuuteen. Lehtiteen sanotaan antavan lievitystä reumatismiin ja krooniseen yskään sekä astmaan. Lehdistä valmistettua keitettä käytetään estämään hiustenlähtöä. Hedelmillä on myös lääkinnällistä käyttöä. Jauhetuista siemenistä valmistettu juoma on luonnollinen ja piristävä virkistyspommi. Siemeniä käytetään myös suklaan maustamiseen. Panamapuun kuoren haavoittuessa siitä lähtee erittäin voimakas haju. Puun kuorta on entiseen aikaan käytetty malarialääkkeenä.

@@@@@@@@@@@@@@

YHTEYSTIEDOT:

PUHELIN: +507 6780 3508 (soita whatsapp puhelu tai kirjoita meille whatsapp viesti)

@@@@@@@@@@@@@@