Vaaleanpunainen soihtupuu

Vaaleanpunainen soihtupuu
Item# Vaaleanpunainensoihtupuu-taidekortti

Lahjan luonne


Vaaleanpunainen soihtupuu - Vaaleanpunainen unelma lähettää ilmoille pieniä siivekkäitä sydämiä
Kasvitieteellinen nimi: Tabebuia rosea (Bignoniaceae)

VAHVA, SULOINEN KAUNOTAR

Vaalenapunainen soihtupuu; viralliselta siomenkieliseltä nimeltään Salvadorinsoihtupuu, on yksi viidakon ihanimmista näyistä kukkiessaan; ikäänkuin satumainen vaaleanpunainen pilvi olisi laskeutunut viidakon vihreään mereen.

Trooppisen Amerikan vaalenapunainen soihtupuu voi kasvaa 30 metriä korkeaksi ja saavuttaa 90 sentin rungon läpimitan. Salvadorinsoihtupuun puuaines on kaunista, vaaleankullanruskeaa ja arvostettua. Sitä käytetään kalliiden huonekalujen valmistuksessa. Puuaines muistuttaa suuresti pohjoisen pallonpuoliskon tammen puuainesta. Soihtupuun espanjankielinen nimi ”Roble” tarkoittaakin suomeksi tammea. Tämä puu ei kuitenkaan ole tammen sukulainen vaan kuuluu samaan perheeseen toisen ihastuttavan soihtupuun, Guayacanin, kanssa.

KUKAT JA HEDELMÄT

Salvadorinsoihtupuu kukkii helmi-maaliskuussa ja pudottaa lehtensa kukinnnan ajaksi. Herkät trumpettimaiset kukat vaihtelevat väriltään melkein valkoisesta heleän pinkkiin. Puu saa tuuhean, kirkkaan ja vaaleanvihreän lehvistönsä takaisin pian sadekauden alettua huhti-toukokuussa. Salvadorinsoihtupuun hedelmät ovat vihreitä, pitkiä, pavunpalkomaisia ja 20-40 senttiä pitkiä. Kypsyessään hedelmät muuttuvat tummanruskeiksi. Hedelmien sisällä on sydämenmuotoisia litteitä siemeniä, joissa on pienet siivet.

PUU HOITAA

Salvadorinsoihtupuun viehkeä kauneus hivelee silmää, mutta se tarjoaa luonnon lääkekaappiin rohtoakin. Puun lehdistä ja kaarnasta valmistetulla teellä on tiettävästi kuumetta alentava vaikutus.
Euro : 199.00
Vaaleanpunainensoihtupuu
@@@@@@@@@@@@@@

YHTEYSTIEDOT:

PUHELIN: +507 6780 3508 (soita whatsapp puhelu tai kirjoita meille whatsapp viesti)

@@@@@@@@@@@@@@