Vuoriomena -Paratiisin hurmaava hedelmä-

Vuoriomena -Paratiisin hurmaava hedelmä-
Item# Vuoriomena
Euro : 199.00

Lahjan luonne

Vuoriomena -Paratiisin hurmaava hedelmä-
Kasvitieleellinen nimi: Syzygium malaccense (Myrtaceae)

SADEMETSÄN KAUNOTAR VIETTELEE LAHJOILLAAN

Vuoriomena (virallinen suomenkielinen nimi: Malakanjambolaani) on valloittavan ihastuttava trooppinen hedelmäpuu. Vuoriomenan alkuperää ei tarkasti tiedetä, mutta uskotaan puun olevan alunperin kotoisin Malesiasta tai Etelä-Aasiasta. Nykyisin Vuoriomena on kotiutunut ja levinnyt laajalti Keski- ja Etelä-Amerikkaan.

Vuoriomena kasvaa nopeasti ja kantaa hedelmää jo 4 vuoden iässä. Vuoriomena voi saavuttaa 20 m korkeuden ja rungon läpimitta voi olla 45 cm. Vuoriomenan lehvästö on erittäin tuuhea ja puu kasvaa usein pyramidin muotoisena. Uudet lehdet ovat aluksi väriltään pinkkejä, vähitellen ne muuttuvat vaaleanvihreiksi ja lopulta tummanvihreiksi. Punertavasta puuaineksesta valmistetaan kauniita astioita ja koriste-esineitä. Havaijilla Vuoriomenaa pidetään pyhänä puuna ja siitä valmistetaan uskonnollisia veistoksia.

JÄNNITTÄVÄT KUKAT JA HERKULLISET HEDELMÄT

Vuoriomena kukkii tuoksuvin ja viehkein, tummanpinkein ja tupsumaisin kukin. Puu kantaa hedelmää heinäkuusta maaliskuuhun. Vuoriomenan hedelmät ovat päärynän muotoisia, kauniin kirkkaanpunaisia ja pienen kotimaisen omenan kokoisia. Hedelmä on terveellinen ja tuoreena maultaan mieto. Karibialla hedelmästä valmistetaan sekä puna- että valkoviiniä.

PUU HOITAA HELLÄSTI

Murskattujen lehtien mehu on sellaisenaan virkistävä ihon kosteuttaja ja lehtiä voi lisätä myös kylpyveteen. Lehtiä käytetään kansanperinteessä sellaisenaan pureskeltuna parantamaan suussa olevia haavaumia ja lievittämään kipeää kurkkua. Lehtien pureskelu poistaa myös pahanhajuisen hengityksen. Puun kaarnasta valmistetaan lääkettä kuumeen ja vatsavaivojen hoitoon.

@@@@@@@@@@@@@@

YHTEYSTIEDOT:

PUHELIN: +507 6780 3508 (soita whatsapp puhelu tai kirjoita meille whatsapp viesti)

@@@@@@@@@@@@@@